dimarts, 3 de juny del 2008

Tot unit.

Diuen que ens recolzem a la cultura per sentir-nos segurs, i que una bandera no és res. Una bandera no és res i ens recolzem a la cultura per sentir-nos segurs. Diuen també, que una bandera només serveix per abrigar-se, que aquesta és la seva utilitat. I la cultura ens segueix aguantant perquè ens hi seguim recolzant.
Doncs no!
Estic en contra de tot allò i aquell que deix anar parrafades dient això o quelcom semblant.
No trobo que una bandera, la seva única utilitat, sigui abrigar. Una bandera pot ser útil per moltes coses, però per abrigar? Què és això?
Una bandera no és més que un simple teixit, no! Una bandera no és una representació, aquesta no és la màxima utilitat del qual en treu el nom de bandera.
I deixem de banda aquell ignorant que diu que una bandera només serveix per abrigar,
en tot cas, que passi primer una nit amb una bandera a sobre, i l'endemà em digui quina màxima utilitat li ha fet.
Tampoc dic que una bandera sigui la representació de tot aquell que viu dins d'un país ni molt menys, pel simple fet de que posant aquest exemple, la bandera espanyola no em representa a mi com a espanyola, en tot cas, diria que la bandera catalana, la senyera, em representa com a catalana, però ni això.
De fet, una bandera no és res més que un teixit, si, però el que distingeix una bandera a una altre són els colors. I aquí si que diem que els colors d'una bandera són els representatius, el que et faria distinguir quelcom.
Però ara, per si sola una bandera no és res. El que és d'una bandera són els colors.
El que fa representar quelcom són els colors, i no res més que no siguin els colors.

I basant-nos en la cultura, la cultura no és un suport com dirien molts, més que res, la cultura és tradició. La cultura és història, és la fortalesa d'un país. Per tan no em serveix sentir dir que els humans ens defensem a la cultura per sentir-nos millor, ni molt menys.
Qui som tradicionalistes dins d'una cultura, és perquè estimem la terra, i qui s'identifica en els colors de la seva bandera és perquè té un sentiment patriòtic.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Mira-la...tu tan guapa com sempre!
I quina passada de blog nena..vaja, de tu ja m'ho espero tot! ah si...ets de les poques persones que conec que li agrada l'ovidi...PERQUÈ VULL! :)
ens veiem molt molt aviat!

...l'últim combat ;)

Anònim ha dit...

Anna, Anna!!!

Joder ke m'enkanta km eskriu!!!

ets la puta korreguda!!!

arribes al kor!!! i a altres lloks!!


1ptnt!!

fins dissabte!!!


salut i birra!

Anònim ha dit...

com et curres
el que t'interessa eh!
res un ptonet cariñu

Aloma. ha dit...

URI que quedi ben clar, NO ENS VEUREM DISSABTE!

i prou de porcades home!

Anònim ha dit...

Martins, Martinez

Crec que
Hi han cultures millors i pitjors però totes amb una base molt solida
Per mi tots aquells que defenen i lluiten i creuen que la cultura es important i es bo mantenir-la per no perdre tradicions. Trobo que es algú molt digne.
Però com as dit tu tots aquells que es tapen amb la bandera es cobreixen amb ella i l'únic que fan es perdre-la esborra les tradicions i mica en mica na enfablin.

La bandera son els colors de la teva pàtria.
Son els colors que recordes
Son els colors que sempre et diran don ets i don bens.

Soc dels que intenta'n mantenir les tradicions i mantenir lo que mes es diferencia de la respecta

Encara que ells no ens respectin els tenen i que fagin veure que no i som son els que estan mes espantats, portem l'independencia més be de lo que ells es pensan

un peto preciosa algun altre et tornar-he a posar un comentari com el del altre cop per que tu mareixes muak una abraçadair

Aloma. ha dit...

A vore..
Analitzant el teu comentari senyor Narcis, pels amics Sisu í bagudenc.
Doncs si tens raó amb això de que hi ha cultures millors i pitjors, i les pitjos són les que segueixen ritus i creences, però de fet amb això que has dit, els que també es tapen amb la bandera paral·lelment com la cultura, s'apoien amb una bandera(per ells insignificant) per a recolzar-se, per ser un apioament.
Són gent en que la podriem classificar amb uns ignorants de la vida, però d'aquesta gent no n'hi ha precisament poca.


Bé, l'altre comentari era millor, creu-me.
La malaida que m'ha parat el pc s'ha m'ha carregat el comentari.

i res tu, que lo pitjo ja ho heu passat, i ara a mirar endavant que pensa que teniu tot un estiu llargíssim eeh!

un petó Narcis (Sisu pels amics)

Pd: sé que aquest any tan tu com el Tavi com l'Ernest anyorareu la piscina del pla...
i aquell mini tornado que ens va pillar..
i la basa del poble..
i l'arbre aquell que us vareu emparrar els tres...
en definitiva, sé que anyorareu l'estiu 2007!

Anònim ha dit...

Annnneeta! dons miraa.. primer de tot merci per imrpimirme lu de anglés... i en segon lloc... dons que me llegit el text... i vaja... no hi entenc gaire jo d'aquest tema! crec que és una mica relatiu no? per a una persona, potser, una bandera no será res més que un tros de teixit tal i com diu el text... pero, sempre hi haurà aquelles persones que miren més enllà de les coses i que s'admiren del seu propi passat i de tot alló que realment simbolitza i amaga per exemple la ''senyera catalana'' (no se com sescriu senyera xD). al cap i a la fí les barres vermelles de la bandera van ser sang en un passat no?.
encara que a mi aquestes coses ni em van ni em venen, entenc que hi hagi persones que a una ''simple bandera'' i afegeixin una mica de sentimentalisme i valor.

Carla

Anònim ha dit...

entenc que hi hagi persones que a una ''simple bandera'' i afegeixin una mica de sentimentalisme i valor.

es el seguiment

Aloma. ha dit...

Però, això és el prè de cada persona el que simbolitza per ell/ella una bandera sigui catalana, espanyola, francesa.
Però que no tractin una bandera amb els seus colors corresponens com un troç de teixit que no simholitza res de res, quan el contrari els colors d'una bandera són el simbolisme d'un país.

Respecte el text, diu que una bandera no deixa de ser un teixit si, però la bandera en si no significa res, és el color de la bandera el qui simbolitza i el que caracteritza la bandera.

Anònim ha dit...

ei bones
weno k dir de tu..
k durant ml d temps vas ser una persona molt especial x mi i k ara tot i k ja no ens veiem mai ni re nkara m'enrekordo de tu!xD del dia del kastanyada rock,d kuan vas vindre a vilanova,nse d tot i weno k ets una tia de puta mare i k viam si kedem algun dia k sempre diem el mateix i dspres n ns veiem mai jaja apa maka vagi tt ml b
salut!

Alex

Aloma. ha dit...

i després dius que t'esquibo i bla bla ¬¬
fuasss... l'últim cop que ens varem veure va ser a lendakaris als monjos noooooooooo?

haha estigues content home, que ara bé l'estiu i podras tornar a fer la matança dels peixos, que segur que cada dia niras per la platja a pescar amb el joan (ja que vius a vilanova i tens el privilegi de tenir la platja al costat)hahaha!!!

Anònim ha dit...

Segur que algun dia et vindre a veure per suposat que algun dia vindre amb la carla que no la veig desde banda Bassoti a sant sadurni
pero be amb tu desde obrint pas que no ens veiem o desde els monjos pero bons moments em passat tu i jo i molts que ens queden per passar encara i per xerrar comentar discutir queijar-nos posar-nos dacord tot aixo sempre i quan em volguis portar la contraria i per suposat ferme costat en el nostre moviment unitari i a l'hora personalitzat per la millor lluita la nostra
i si as vist el video del titot de l'estrategia independentista diu la cultura fer unir-nos entre nosaltres i ens fa fer forç davant l'enemic.


Una calorosa abaraçada

Anònim ha dit...

anna tia kom et kurres ls kumentaris heheh!
k sapiges k le llegit tut heheh:P
pos si mul kurrat.
speru veret aviat
inga mka ptons



salut

Anònim ha dit...

anna tia kom et kurres ls kumentaris heheh!
k sapiges k le llegit tut heheh:P
pos si mul kurrat.
speru veret aviat
inga mka ptons



salut

Aloma. ha dit...

Sisu.. la carla de més amunt que ha comentat no és la del pla..

e.M.briaguesa ha dit...

Que bonic :)
Anna, tot bé?
de segur que sí

un petó maca.